Garderoben

Voksne og barn vasker hender før de kommer inn på avdeling. Dette for å hindre smitte og sykdom. Hånddesinfeksjon er også tilgjengelig ved inngangsparti.

Utesko plasseres i yttergang.

NB!

Vått og skittent yttertøy henger ute på knaggene ved henting. Husk å ta med hjem til vask / tørk.

Vi har dessverre ingen grovgarderobe med tørkekapasitet inne.

 

Barna har sin faste garderobeplass som vi håper at dere foreldre hjelper oss med å holde i orden. Vi ber om at dere fyller på med ekstra-skift ved behov og etter årstid. Jo mer oversiktlig det er på plassen til barna, jo lettere er det for de små å finne frem i en hektisk hverdag, til det de måtte trenge til en hver tid. Når garderobeplassen er oversiktlig, og har det barna trenger, kan barna oppleve selvstendighet og mestring ved å håndtere mest mulig uten hjelp.

For å forhindre at klær blir borte må de merkes med barnets navn! Barna arver gjerne klær etter søsken eller andre, og da er det viktig at barnets rette navn er på klærne. Merking gjelder også truser, sokker, strømpebukser, ullsokker og votter. Barna har ofte like plagg, og på en avdeling med 12-18 barn er det mange sokker, votter, strømpebukser osv. å holde styr på.

Navnet tøy gjør det langt enklere å finne ut hvem som eier hva.

Barna skal ha tøfler eller innesko til bruk i barnehagen. Slik holder de seg varme og gode på bena og unngår å bli våte hvis det er for eksempel er sølt vann på gulvet rundt håndvasken.  Når vi har brannøvelse bruker vi ikke tid på å ta på sko og det kan bli kaldt og vått for de små – særlig på vinteren.

Ekstra skift må dere ha i kurvene til barna.

·        Undertøy

·        Trøye/t-skjorte

·        Sokker/strømpebukse

·        Genser

·        Bukse

·        Votter, raggsokker.

Regntøy, støvler etc. må også være i barnehagen.

Skittent og vått tøy må tas hjem hver dag til vask/tørk.

Husk å sjekke om det henger klær ute på veggen, som tilhører barna deres, før dere går hjem 🙂

  • Kontaktinformasjon

    Tøffe barnehage SA,
    Fagerhøyveien 34,
    1369 Stabekk

    Tlf: 67110610